Voor het eerst een eigen huis? Gebruik deze interieurtips

Je bent er klaar voor, de verkoop is rond en binnenkort word je eerst eigen huis opgeleverd. Je bent waarschijnlijk al druk aan het plannen welke kleuren de muren krijgen en hoe je slaapkamer eruit gaat zien. Of wellicht voel je je totaal verloren en heb je geen idee waar je moet beginnen? Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt bij het inrichten van een huis zeker. Lees snel verder en ontdek de beste interieurtips voor het inrichten van een nieuw huis.

De indeling van het huis

Zodra je begint aan je eigen huisje zul je zien dat je heel veel spullen nodig hebt. Een van de dingen om mee te beginnen zijn de meubels. Maak een indeling van je huis en het aantal kamers. Bedenk dan goed welke kamer je waarvoor gaat gebruiken. Een slaapkamer, badkamer en keuken zijn toch wel de minimum voor je eigen huis. Daarbij komen doorgaans een extra toilet en de woonkamer. Als je nog ruimtes over hebt dan kun je deze gebruiken als slaapkamer, kantoor, kastenkamer of zelfs hobbykamer. Wellicht wil je wel een aparte kamer om in te sporten of spelletjes in te spelen via casino777. Vergeet hoe dan ook niet om de kamers op te meten zodat je precies weet hoeveel ruimte je hebt per kamer.

De meubels

Wanneer je een idee hebt van de indeling van de kamers, is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste meubels. Bij het inrichten van je huis is het namelijk makkelijker om van groot naar klein te werken. Oftewel, kies eerst de grote meubels en ga daarna pas kijken naar kleinere meubels en woonaccessoires. Het is namelijk niet handig als je al een vloerkleed, een spiegel en lampenkappen hebt, maar nog geen bed. Maak per kamer een lijstje met de meubels die je nodig hebt. Voor de slaapkamer zijn dit bijvoorbeeld het bed, de kledingkast en nachtkast. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je eventueel nog een kastje neerzetten of meubels zoals een bureau of toilettafel.

Zorg voor veel daglicht

Een tip die eigenlijk voor elke woning goed werkt is om het daglicht te maximaliseren. Soms kan het helpen om een deur weg te halen bijvoorbeeld. Een andere optie is om lichte gordijnen te gebruiken of laat ze weg, op deze manier haal je zoveel mogelijk daglicht in huis. Dit oogt niet alleen gezelliger, het zorgt er tevens voor dat de kamers ruimtelijker lijken.

De lange termijn

Als je in de winkels kijkt dan zie je doorgaans de meest huidige trends. Het kan heel verleidelijk zijn om meubels en woonaccessoires te kopen die op dit moment in de mode zijn. Toch is het altijd beter om op de lange termijn te denken. Meubels gaan tientallen jaren mee en je smaak kan in een aantal jaar tijd redelijk wat veranderen. Kies daarom liever meubels van goede kwaliteit, met een iets meer tijdloos design. Als je toch graag met de trends mee wilt doen, doe dit dan door middel van woonaccessoires. Deze kosten niet zo veel en je kunt ze veel gemakkelijker wisselen. Hetzelfde geldt voor kleur, is mosterdgeel of petroleum nu bijvoorbeeld helemaal in? Ga dan voor kussens en kunst in deze kleur, of verf een muur in deze kleur. Dit is namelijk eenvoudiger te vervangen dan een dure bank, vooral aangezien kleuren al snel kunnen vervelen.

Doe-het-zelven

Het is tegenwoordig helemaal geen slecht idee om tweedehands meubels over te nemen. De meeste meubels en woonaccessoires zijn nog in goede staat. Soms moet je er echter wel even doorheen kijken. Heb je een kast gevonden die je mooi vindt, maar is deze niet de gewenste kleur? Dan kun je de kast heel gemakkelijk oververven zodat het meubel wel de kleur is die je wilt.

 

 

admin