Meubelkunst in België 
Belgische meubelen
Made in Belgium …. een meerwaarde voor uw meubel ?

Het zal u beslist niet vreemd zijn dat de meubelkunst belangrijke roots heeft in Belgie. Wie kent niet de prachtige renaissance kasten uit de jaren 1600 ? Uiteraard is het ontwerp en de stijl zeer sterk geevolueerd door de jaren heen maar het fabriceren van een kwaliteitsmeubel is niet voor iedereen weggelegd !

In de middeleeuwen was men verplicht om massieve meubelen te produceren die bestand waren tegen zowel droge als vochtige huizen. Dit maakt dat men een grote kennis verworven heeft over welke houtconstructies te gebruiken. 

In de huidige moderne tijden waar het uurloon van ons land ertoe bijdraagt dat zulke arbeidsintensieve meubelen niet zo goedkoop meer zijn, denken vele handelaars die meubelen importeren dat men in het buitenland waar men tegen 1/10 van het uurloon werkt ook diezelfde kwaliteit kan produceren. 
Ons antwoord daarop is neen ! Men kan niet op bestelling een massief meubel maken alsof het bv een auto zou zijn. Een auto kan men fabriceren zodra men de juiste techniek heeft. Een meubel kan men ook maken met de juiste techniek, maar wat met de know-how om dit meubel de juiste houtconstructies te geven, het juist verlijmen van panelen, het verwerken van spinthout,…enz…


Vakmeubelen…men kan ze hoe langer hoe minder vinden


Door de invloeden van de lage loonlanden hebben tientallen Belgische fabrikanten hun productie stopgezet. 
Door dit feit is het zo dat men momenteel in de meeste meubelzaken steeds diezelfde modellen opmerkt.
Dat is nu net iets waar wij ons van onderscheiden ! Onze collectie bestaat hoofdzakelijk uit modellen van eigen ontwerp en in eigen atelier geproduceerd. Op deze website zal u ook kunnen vaststellen dat het begrip meubelen naar maatbij ons ook nog bestaat ! 

Wat betekent het feit dat een eigen atelier aanwezig is ?

Vermits wij de ganse procedure in eigen huis kunnen afhandelen, maakt dat u als klant enorm veel voordeel kan bekomen. Neem nu bv. u zou een eetkamermeubel wensen te kopen maar de glaskast is nu net iets te klein. Indien zulk iets in onze zaak voorkomt, adviseren wij een ontwerp te maken van de ideale glaskast. Bij goedkeuring door de klant kan dit meubel dus geproduceerd worden.
Uiteraard is het zo dat het produceren van meubelen naar maat van toepassing kan zijn voor zowel living, bureel, slaapkamer…

Wij ontwerpen, fabriceren, kleuren en plaatsen alles met eigen vakmensen.
Het ontwerp wordt gemaakt door de zaakvoerder die tevens gediplomeerd meubeltekenaar is. 

U heeft een vraag, een probleem, u zoekt een meubel naar maat …bel of mail ons even en misschien kunnen wij u wel verderhelpen.