Meubelen naar maat volgens uw wensenMeubelen naar maat 
MEUBELEN NAAR MAAT produceren is een vakmanschap dat zeer bijzonder en zeer uniek is – tenminste als we over vakmeubelen spreken – en is in onze zaak nog steeds een service waar menig clienteel gebruik van maakt.

Waarom een meubel naar maat laten produceren ? Dat kost toch enorm veel geld ? 

Er zijn bijzonder veel situaties in een huis waar een maatwerkmeubel beter tot zijn recht zou komen als een standaard meubel. Voor elk interieur (hall, living, bureel…) hebben wij mogelijkheden.
Uiteraard kunnen met materialen als massief kerselaar of eiken exclusievere creaties gemakt worden als bv met een gelakte MDF. Maar… in elk type materiaal produceren wij unieke meubelstukken. 

Te duur … het is inderdaad maar logisch dat een maatwerk wat meer zal kosten tov een standaard. Maar daartegenover staat echter dat hier wel iets ontworpen kan worden dat net voor uw interieur het perfecte meubel is dat u graag zou bekomen. Perfect van afmeting, model en kleur !

Dat ambacht is bij ons mogelijk. 

U heeft concreet een situatie die een oplossing nodig heeft? Contacteer ons even, misschien kunnen wij u verder helpen. Kijk alvast even rond op deze site met tal van voorbeelden, zowel kwa zitmeubilair als kasten.


Atelier exclusieve zitmeubelen
 


Zitmeubelen met deze uitstraling maken is een vak apart.

Na het maken van het prototype kan men uiteindelijk overgaan tot het maken van de nodige mallen voor het nieuwe model. De eerste stap in de productie is het uitzoeken van de juiste ledervellen om deze te kunnen versnijden in de van toepassing zijnde afmetingen. Deze eerste fase is reeds uiterst belangrijk voor het bekomen van een mooi salon. 

De tweede stap is het stikken van elk stuk leder of stof zodat de garnierder de bekleding op het model kan aanbrengen. Ook is intussen in een andere productiehal voor elke zetel de juiste vulling reeds gemaakt. 

De vele ambachtelijke werken die aan zulk een model moeten uitgevoerd worden maakt dat hier ook steeds uitsluitend ervaren vakmensen aan het werk zijn. 

Spijtig dat zulke ambachtelijke productie die 30 jaar geleden in Belgie zeer normaal was en waar tientallen ateliers de mogelijkheden hadden zulk een ambacht te leveren dat dit anno 2004 nog een unicum is. 
Hopelijk dat men binnen 30 jaar in het buitenland net dezelfde vakkennis zal hebben zoniet zal het bijzonder moeilijk worden om nog pieces uniques te vinden !