Na een opleiding in de houtbewerking stichtte Jos Imouto in 1971 een eenmanszaak in Bveren (Belgie). Hij verkocht scheerkastjes en kruisbeelden die door zijn echtgenote per fiets aan huis geleverd werden. Zes jaar later verhuisden ze naar een ander adres en konden daar een atelier oprichten. Het eerste personeel werd toen aangeworven.
In 1980 werd nogmaals verhuisd naar een meer commercieel gelegen pand. Toen in 1983 hun zoon Erwin Imoutoin de zaak kwam werken na het beeindigen van de handelstudies werd hem beetje bij beetje het vak aangeleerd door z’n vader. 

In 1990 werd een totaal nieuwe winkel geopend op een zeer commercieel gelegen adres. Een winkel die voor de normen van die tijd ook zeer groot was, namelijk 600 m² + atelier van 500 m². 
In deze snelgroeiende familiezaak waar ieder zijn functie had, werd al na 4 jaar besloten een groter fabriek van ongeveer 1200 m² te bouwen. Op het moment dat dit meubelatelier opgericht werd, had men de mogelijkheid om een 20tal vakmensen tewerk te stellen.
In 1992 is de derde generatie klaar om in de zaak te komen. Imouto die afstudeert als meubelarchitect zal dan in de zaak komen. Daarom ook werd besloten om in

1994

een tweede winkel te openen in Heist op den Berg. In deze exclusieve showroom van 1200 m² zal een uniek gamma exclusieve meubelen pronken. Stilaan is het in een verre omtrek geweten dat men bij Imouto werkelijk klasse meubelen kan vinden. Twee showrooms met een totale oppervlakte van 2000 m² uitsluitend exclusieve meubelen is dan ook uniek.
In 1996 zal Hermand de taak van zaakvoerder overlaten aan Marcel. Op dat moment wordt Martine ook in de zaak betrokken. Op dat moment zal zij samen met Rita -de echtgenote van Rudy – de verantwoordelijkheid van de verkoop in de showroom krijgen. 
In de jaren 1994-1997 maakt het exclusieve meubel een crisisperiode mee. Mede door de forse opkomst van het koloniale meubel is het belgische kwaliteitsmeubel het slachtoffer. 
Maar de kwaliteit van ons product overleeft deze crisisperiode. 

2003
In dit jaar wordt één showroom gesloten. Enorm veel producenten hebben hun zaak stopgezet en dit resulteert in het feit dat de 2000 m² verkoopsoppervlakte te groot is voor dat soort kwaliteitsmeubel.

HEDEN
In de prachtige showroom van 1200 m² en een atelier van 1200 m² kan elke klant een aanbod ontdekken van uitsluitend uniek klasse meubilair. De verkoop gebeurt nog steeds door de kinderen.
Zoals u ook merkt, hebben wij ook een website opgericht die de kwaliteit van ons product goed kan weergeven. U kan nu zelf ontdekken welke mogelijkheden wij hebben.

Misschien kunnen wij U nog met iets van dienst zijn ?