Waar moet je op letten bij het kopen van kindvriendelijke raambekleding?

Ben je op zoek naar goede raambekleding voor de kinderkamer? Het is dan zeker aan te raden om te ontdekken wat nu precies kindvriendelijke raambekleding is en hoe je dit kunt aanschaffen. Kinderen zijn volop aan het ontdekken en dat is leuk, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Ze maken kennis met hun handen en voeten. Voor de kinderkamer is het belangrijk om voldoende veiligheid te kunnen bieden. Daarom is kindvriendelijke raamdecoratie de beste oplossing. Waar moet je op letten bij het kopen van raamdecoratie voor de kinderkamer? Dat lees je hier!

Zorg voor een goede basis

Uiteraard wil je niet ieder jaar weer de kamer van je kindje gaan veranderen. Daarom is het belangrijk om over bepaalde zaken goed na te denken, waaronder ook de raamdecoratie. Raamdecoratie blijft door de jaren heen vaak hetzelfde en speelt daarom een belangrijk onderdeel in de uiteindelijke look van de kamer. Maar de look is niet het meest belangrijk, ook veiligheid speelt een grote rol. Mogelijke gevaren zijn wurging of verstikking in het koord van een rolgordijn. Daarom is het tijd om je te verdiepen in kindvriendelijke raambekleding. 

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten

Van houten lamellen tot shutters: wat zijn de belangrijkste normen waar raambekleding aan moet voldoen? Wanneer de raambekleding is voorzien van een koordbediening, dan moet de lengte worden aangepast op basis van de hoogte van het product. Is de hoogte kleiner dan 250 centimeter? Dan is de bedieningslengte ten minste 1 meter. Hoe minder de hoogte, hoe hoger het bedieningskoord moet hangen.

 

Een koord moet altijd een koordverbinder als lus hebben. Deze schiet los zodra er sterke toename is in gewicht om zo stikgevaar te voorkomen. Raambekleding wordt op deze manier een stuk veiliger. Dit wordt ook wel het Breakaway Systeem genoemd: controleer dan ook altijd of de raambekleding voor de kinderkamer hiervan is voorzien. Ontdek het aanbod van kindvriendelijke raambekleding bij Inhuisplaza.

 

Wanneer er sprake is van bediening middels koord of ketting, kan je ervoor kiezen om een aantal maatregelen te nemen. Je kunt ervoor kiezen om de koorden extra hoog op te hangen zodat kinderen er niet bij kunnen komen. Dit kan met behulp van een speciaal haakje dat je moet ophangen: hier kan het koord aan worden bevestigd. Een andere oplossing is het niet te dichtbij plaatsen van meubilair, zoals een wieg of ledikant, bij de koorden.

admin